Σελίδες

17 Σεπτεμβρίου 2013

Indymedia, το αντικομμουνιστικό μου ημερολόγιο


Στο παρόν κείμενο γίνεται μια προσπάθεια να εντοπισθεί το τι ακριβώς λεγόταν στο indymedia ΠΡΙΝ τις 20/10/2011. Τα αποτελέσματα αυτά είναι βάση της αναζήτησης στο indymedia με λέξεις κλειδί "ΚΚΕ" και "ΠΑΜΕ". Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά γιατί αν για παράδειγμα υπάρχει ένα μεμονωμένο σχόλιο το οποίο αναφέρεται είτε στο ΚΚΕ είτε στο ΠΑΜΕ, κάτω από άρθρο που δεν αναφέρεται το ίδιο σε κάτι από τα δύο, αυτές οι περιπτώσεις μάλλον δεν γίνεται να βρεθούν με αναζήτηση.


1 Σεπτέμβρη, για νόμο Διαμαντοπούλου «oso gia tin perifrourisi apo tous mpaxalakides ..... antigrafoun ta KNAT mpas kai paroun ta idia pososta me autous....»

2 Σεπτέμβρη, «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ 902»

4 Σεπτέμβρη, «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ-ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902»

5 Σεπτέμβρη, κάτω από ανάρτηση για τις απολύσεις στο ΤVXS, μπαίνει η «επιπρόσθετη πληροφορία» ότι «τα ίδια γίνονται και στον 902». Το ίδιο άτομο, την ίδια μέρα αναρτά φωτογραφίες από «κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις του 902». Την επόμενη μέρα αναρτάται ανακοίνωση για την κινητοποίηση των 5 ατόμων «ενάντια στις απολύσεις του 902»

6 Σεπτέμβρη αναρτάται ανακοίνωση του «Ανεξάρτητου Κέντρου Αγώνα Εργατών» όπου γράφεται «χωρίς να υποτάσσεται και να αφοπλίζεται από αυτούς που σαμποτάρουν κάθε ανεξάρτητη δράση των εργαζομένων, οργανωτές των ηττών, υποτάσσοντας κάθε επαναστατική δράση των εργατών στα όρια της αστικής νομιμότητας και σε μικροκομματικά-κοινοβουλευτικά οφέλη (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ)»

7 Σεπτέμβρη, «Απάντηση των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ του 902 στις συκοφαντίες του "Ριζοσπάστη"» και «Ανακοίνωση απολυμένων 902 για τα γεγονότα στο σταθμό». Και οι 2 ανακοινώσεις σχολιάζονται εκτενώς.

8 Σεπτέμβρη, «Σύντομη απάντηση των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ του 902 στον βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη»

9 Σεπτέμβρη, κείμενο για την ΔΕΘ «Ετοιμάζονται για αιματοκύλισμα στη Θεσσαλονίκη, κύκλωσαν την πόλη.ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ» με υστερόγραφο «Προσοχή. Θα πρέπει να θεωρείτε απολύτως βέβαιο ότι οι ηγεσίες των καθεστωτικών αριστερών κομμάτων(ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΚΚΕ κλπ) θα συνεργασθούν με τα τάγματα ασφαλείας στην ευνούχιση των αντιστάσεων, έχοντας ιδιαίτερο ρόλο στους σχεδιασμούς της αστυνομίας ως «εγγυητές» των «ειρηνικών εκδηλώσεων» .»

11 Σεπτέμβρη, ανάρτηση σχετικά με δήλωση του Λοβέρδου για την MARFIN, τελειώνει κάπως έτσι « Όσοι απάντησαν σωστά στην ερωτήση να απευθυνθούν στον α.τ. της περιοχής τους για να παραλάβουν το δώρο τους με απλή επίδηξη της αστυνομικής τους ταυτότητας (τα μέλη του κκε μπορούν και με την κομματική)» τελείως αυθαίρετα.

12 Σεπτέμβρη, αναρτάται κείμενο με τίτλο «Κάτω οι γραφειοκρατίες πάνω οι πλατείες», που εκθειάζει το «ακομμάτιστο».

12 Σεπτέμβρη, «ΚΚΕ, Οι αλάνθαστοι της “Αριστεράς”»

16 Σεπτέμβρη, αναρτάται ανακοίνωση της «Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης» (EEK + αναρχικοί) για την ΔΕΘ, όπου γράφεται «Διαχωριστήκαμε επίσης και από τον έτερο πόλο εργατικής συσπείρωσης, το ΠΑΜΕ, το οποίο καθοδηγούμενο από ένα ΚΚΕ που δεν μπορεί να «σηκώσει» πολιτικά ούτε την υποψία μυρωδιάς δακρυγόνων, και δεν κατόρθωσε ούτε φωτογραφία να βγάλει το μπλοκ του μπροστά στη ΔΕΘ.»

17 Σεπτέμβρη αναρτάται η δεύτερη έκδοση του κειμένου «Κάτω οι γραφειοκρατίες πάνω οι πλατείες»

18 Σεπτέμβρη, ένας «Αναρχός» αναδημοσιεύει άρθρο - αντικομμουνιστικό βόθρο, από το ΔΟΛ.

19 Σεπτέμβρη, αναρτάται άρθρο με τίτλο «Οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ του 902 απαντούν για δεύτερη φορά στο "Ριζοσπάστη" και στην Α. Παπαρήγα»· ακολουθεί εκτενής σχολιασμός. Την ίδια μέρα αναρτάται επίσης και άρθρο της «Κόντρας» με τίτλο «Για τις απολύσεις στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Περισσού

21 Σεπτέμβρη, αναρτάται κείμενο της «Κόντρας» με τίτλο «Ο Περισσός χτυπάει πισώπλατα το φοιτητικό κίνημα»

29 Σεπτέμβρη, αναρτάται ακόμα ένα κείμενο που εκθειάζει το «ακομμάτιστο» και τις «πλατείες»

2 Οκτώβρη, αναρτάται άρθρο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Η αριστερά και η "έντιμη" στάση της απέναντι στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο». Στα σχόλια από κάτω, αφού πέφτει κάποιο αρχικό «κράξιμο», εμφανίζεται κάποιος ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια «φιλοΚΚΕ τάση μέσα στο ΝΑΡ» και ότι σε αυτήν ανήκει ο Π.Π.!

2 Οκτώβρη αναδημοσιεύεται από το Βήμα, άρθρο με τίτλο «ΚΚΕ: "Είχε δίκιο ο Αρης, αλλά..." Γιατί ο Περισσός δεν αποκατέστησε τον ηγέτη του ΕΛΑΣ»

3 Οκτώβρη αναδημοσιεύεται άρθρο της «Κόντρας» με τίτλο «Αφιερωμένο στους δολοφόνους του Νίκου Ζαχαριάδη, που «θυμήθηκαν» να τον «αποκαταστήσουν»»

3 Οκτώβρη αναρτάται μισή παράγραφος κείμενο με τίτλο «Κι άλλες απολύσεις στον 902», ακολουθεί σχολιασμός.

6 Οκτώβρη, αναδημοσιεύεται άρθρο από το newsbomb με αλλαγμένο τον τίτλο σε «Ο Παφίλης παραδέχεται ότι οι πορείες του ΠΑΜΕ δεν δημιουργουν κανένα πρόβλημα!!»

6 Οκτώβρη, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902: Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

11 Οκτώβρη, αναρτάται κείμενο με τίτλο «ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ» όπου στην περίληψή του γράφεται «ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 6/10,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΛΑΙΒ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΑ.ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ,ΔΕΝ ΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.» Παρακάτω στο ίδιο κείμενο οι αναρχικοί κάνουν λόγο για «προβοκάτσια»! (έχοντας ξεχάσει το σήμα του trademark μάλλον στην χρήση της λέξης, αφού οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνεται λόγος για τις δικές τους προβοκάτσιες)

13 Οκτώβρη, αναρτάται άρθρο με τίτλο «Καρατζαφέρης όπως .... ΚΚΕ.» και περιεχόμενο τύπου ΟΑΚΚΕ.

13 Οκτώβρη, αναρτάται άρθρο από την «Κόκκινη Ορχήστρα» (1, 2, 3) με τίτλο «Στο παρά πέντε της κοινωνικής έκρηξης». Αποσπάσματα από αυτό το κείμενο: «Τα φερέφωνα των δελτίων στις 8 ουρλιάζουν ότι ενώ έχουν καταλάβει τα υπουργεία συνεχίζουν να πληρώνονται, ενώ δεν μαζεύουν τα σκουπίδια χτυπάνε κάρτα. Ανορθόδοξος αγώνας, ε; Ε λοιπόν ναι, ήρθε η ώρα του ανορθόδοξου αγώνα.», «Θέλουμε μια αριστερά για να συγκρουστεί εδώ και τώρα. Η κατάληψη της ΔΕΗ με την παρουσία του ΠΑΜΕ, της ΓΕΝΟΠ, του ΕΚΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ανταρσυα και αγωνιστών από την σκόρπια αριστερά και την αναρχία δείχνει το δρόμο. Θα πει κανείς. Μα αυτή η αριστερά είναι ρεφορμιστική, έχει αδράνειες, είναι γεμάτη με γραφειοκράτες, έχει δεσμούς με το αστικό σύστημα κλπ κλπ. Μάλιστα έτσι ακριβώς είναι. Μόνο που το αστικό σύστημα την έχει πλέον χεσ..νη κι αυτή την αριστερά και τα συνδικάτα και όλους όσους έχτισε τις προηγούμενες δεκαετίες το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής ταξικής ισορροπίας.»

13 Οκτώβρη, αναρτάται άρθρο «Ο απομονωτισμός του ΚΚΕ» από τον «πρώην-κνίτη» (lol)

14 Οκτώβρη, αναρτάται άρθρο «Το Reuters, η αμερικάνικη ακροδεξιά προπαγάνδα και το occupywallstreet», όπου γράφεται «Για να μην αναφερθούμε στις διαχρονικές, πλέον, παπάρες για χρηματοδότηση του athens indymedia -και κατ’επέκταση του αναρχικού χώρου- από τον Soros, οι οποίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος ακόμα και στην συνομωσιολογία – προβοκατορολογία του επίσημου ΚΚΕ». Σύμφωνα με το ίδιο το κείμενο, την μετάφραση αυτού του κειμένου, αλλά και την εισαγωγή (προφανώς το κομμάτι για το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνεται στην εισαγωγή αφού είναι ξένος ο συγγραφέας) την έχει κάνει ο φίλος μας ο risinggalaxy.

14 Οκτώβρη, αναρτάται μέρος του καλέσματος του ΠΑΜΕ. Σε σχόλιο παρακάτω που έγινε την επόμενη μέρα, 15 Οκτώβρη, κάποιος εμφανίζεται ώς «πονηρός» και «πονηρεύει» και τους υπόλοιπούς, ότι το «ΠΑΜΕ θα φυλάει την Βουλή».

15 Οκτώβρη, αναρτάται κείμενο με τίτλο «Τον Μονόδρομο προς τα Τάρταρα τον φράζουν τα ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ…» όπου οι διάφοροι πολιτικοί χώροι μπαίνουν σε κάποια «μπλόκ» σύμφωνα με τον συγγραφέα. Το ΚΚΕ είναι στο Μπλόκ των «Ειρηνοποιών» αφού «Οι μηχανισμοί της οργανωμένης αριστεράς ενδιαφέρονται πια μόνο για τους ψήφους που θα αυτοδιαιωνίσουν την ύπαρξη τους και δεν ενδιαφέρονται καν (με πρώτο το ΚΚΕ) για μια ενότητα που στις σημερινές συνθήκες θα τους οδηγούσε να γίνουν πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα.». Αυτό που αποθεώνεται είναι το «μπλόκ της σύγκρουσης», ενώ το κείμενο καταλήγει στο ότι «ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.» Θα περίμενε κανείς το κείμενο να είναι κάποιας αναρχικής γκρούπας, αλλά τελικά υπογράφει ως "Σχολιαστές χωρίς σύνορα". Με λίγο ψάξιμο α) συνειδητοποίησα ότι το site αυτό είναι κατά βάση «αριστερό», βάση των αναρτήσεών του δηλαδή, β) βρήκα το εξής επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ, που ανάμεσα στα 16 link που έχει επιλέξει (τα περισσότερα ανοιχτά στρατευμένα στον ΣΥΡΙΖΑ) να βάλει στην αριστερή του στήλη, επέλεξε και το Σ.Χ.Σ. όπου δημοσιεύονται κείμενα σαν το παραπάνω.

17 Οκτώβρη, αναρτάται κείμενο με τίτλο «ΚΚΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης». Το κείμενο αυτό τι κάνει;
α) «Αποθεώνει» την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Πέμπτη 20/10 (σημείωση, είναι 17 του μηνός, αλλά αυτός πηγαίνει κατευθείαν στις 20, καμία σημασία για το τι θα γίνει στις 19). Σε εισαγωγικά το «αποθεώνει» γιατί ο ίδιος έχει προϊδεάσει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι «μπάχαλα»: «καθαρη προδοσία και συνεργασία των εργαζομένων του δήμου που υπο την πρόφαση να μην φορτωθούν οποιασδήποτε πιθανές εκτροπές και "ατυχήματα", αποφάσησε να συνεργαστει με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και να προχωρησει στην αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλο το μήκος των δρόμων και διπλα απο αυτούς, που θα περάσει η πορεια στερώντας απο τους διαδηλωτές ενα συμαντικότατο αμυντικό κυριος σύμμαχο σε περίπτωση που δεχθούν επιθεση απο τα ανθρωποϊδή των ματ.». Ε, και δεν θέλουν και πολύ αυτοί που διαβάζουν indymedia να πειστούν για την «ορθότητα» των «μπαχάλων», σωστά; Άρα αυτό που κρίνεται εδώ είναι κατά πόσο η ανακοίνωση και η στάση του ΚΚΕ εκπληρώνει τα «επαναστατικά σχέδια» όχι του ίδιου, αλλά αυτών που διαβάζουν indymedia, των αναρχικών. Αν δεν τα εκπληρώνει λοιπόν, το ΚΚΕ θα «φυλάει την Βουλή».
β) Κάνει τον κλασσικό αντικομμουνιστικό διαχωρισμό μεταξύ ηγεσίας – βάσης. Απαραίτητος αυτός ο διαχωρισμός και όχι τυχαίος, αφού χρειάζεται να απενεχοποιηθεί ο μπάχαλος ιντιμιντιακιας από το γεγονός ότι στις 20/10 θα πετάει πέτρες και μολότοφ ενάντια σε εργάτες. Αν οι εργάτες είναι «πρόβατα» που μάλιστα «χαλάνε το επαναστατικό σου σχέδιο» επειδή «έτσι τους διέταξε η ηγεσία», ξαφνικά η πέτρα γίνεται πιο ελαφριά και η μολότοφ φτάνει μακρύτερα, έτσι ιντιμιντιομπαχαλάκηδες;

Το κείμενο αυτό παρόλο που έχει δεκάδες ορθογραφικά, ο συγγραφέας του θέλησε να το παρουσιάσει ως προϊόν διανόησης, υπογράφοντάς το με ονοματεπώνυμο ("Γ.Θαραπιανός") και όχι με ένα απλό ψευδώνυμο όπως συνηθίζεται στο ιντιμίντια, ειδικά σε κείμενα που είναι υπέρ «παράνομων» μορφών δράσης. Το «αστείο» εδώ είναι ότι αυτό το κείμενο δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού πέραν του ιντιμίντια, που δεν είναι συνηθισμένη τακτική για «διανοούμενος», που είτε λόγο «ψώνιου» είτε λόγο πίστης για την ορθότητα του λόγου τους, επιχειρούν να τα αναμεταδώσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα. Ούτε υφίσταται επώνυμο «Θαραπιανός» - το ίδιο το google το κάνει αυτόματη διόρθωση σε «Θεραπιανός» το οποίο επίσης δεν υφίσταται σαν επώνυμο· αν επιμείνει κανείς στο «Θαραπιανός», η μοναδική αναφορά αυτού ως επωνύμου, είναι το ίδιο αυτό άρθρο στο indymedia. Δηλαδή «επώνυμοι» φαντάσματα, κάτι σαν τους υπογράφοντες του «Εργατικού Αγώνα»...

18 Οκτώβρη, αναρτάται κείμενο με τίτλο «Μια έκκληση "αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης"». Ο συγγραφέας του, «υποστηρικτής» του ΕΑΜ, γράφει για το ΚΚΕ «Το ίδιο απαράδεκτη είναι και η στάση του ΚΚΕ, που ζητάει μεν την ανατροπή, αλλά από την εργατική τάξη και τους «συμμάχους της», δηλαδή τους μικρομεσαίους, που συμμετείχαν στην κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου και «μαζί έφαγαν» τα δάνεια με την αστική τάξη»...

19 Οκτώβρη, αναρτάται προκήρυξη της «Συσπείρωσης Αναρχικών» με τίτλο «Ένας στόχος, μια φωνή: Το μπουρδέλο να καεί!» (και συνοδεία αφίσας με μάσκες V for Vendetta – παλιμπαιδισμός τελείως) όπου γράφεται «έρχεται το ΚΚΕ να κάνει περικύκλωση, δηλαδή να απλώσει μια μαξιλάρα σωτηρίας απέναντι στις διαθέσεις εισβολής στη Βουλή και να το παίξει κι από πάνω επαναστατικό. Άτιμο πράμα η πολιτική.»
Μετά το τέλος της προκήρυξης σε πλαίσιο αναγράφεται «
O συγγραφέας του παραπάνω κειμένου έχει επιλέξει τον μη σχολιασμό της δημοσίευσης του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου